SPN - DE MENSEN

In Nederland bestaat de organisatie uit een bestuur met vijf bestuursleden en een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. In Nepal werken wij samen met drie partnerorganisaties.

SPN – Nederland

In Nederland bestaat de organisatie uit een bestuur met vijf bestuursleden en een groot aantal enthousiaste vrijwilligers.

SPN werkt nauw samen met Nepalese partners. Dat betekent samen de ontwikkeling bevorderen van kansarme studenten en inwoners van Nepal.

Gerda Breeuwsma

Voorzitter
Telefoon: 0627249969
E-mail Gerda

Froukje Nijholt

Secretaris
Telefoon: 0629096556
E-mail Froukje

Barend van der Veen

Penningmeester
Telefoon: 0623911560
E-mail Barend

Wout de Jong

Bestuurslid
Telefoon: 0622929891
E-mail Wout

Wietze van der Wal

Bestuurslid
Telefoon: 0652462565
E-mail Wietze

Anneke Bottema

Bestuurslid
Telefoon: 0638572365
E-mail Anneke

SPN-CI, het computerinstituut voor kansarme studenten in Kathmandu

SPN-CI heeft vanaf de start in november 2000 en de officiële oprichting in januari 2001 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We werken nauw samen met betrokken en deskundige bestuursleden. Coördinator Chhongba Sherpa heeft de leiding van het instituut en is als stuwende kracht van grote betekenis voor de ontwikkeling van duizenden computerstudenten. Voorzitter Tsering Lama heeft een grote rol gespeeld bij het realiseren van wettelijk erkende certificaten voor geslaagde studenten.

Chhongba Sherpa

Coördinator

Tsering Lama

Voorzitter

Tendy Sherpa

Voorzitter

Man Bahadur

Penningmeester

Village Environment Nepal (VEN)

Voor het scholenproject in Gorkha werken wij nauw samen met het bestuur van Village Environment Nepal (VEN).

Het projectgebied omvat dertien arme dorpen waar nieuwe scholen, toiletten, watervoorzieningen en een onderwijsverbeteringsproject worden gerealiseerd.

De bestuursleden zijn allen geboren en getogen in Gorkha en daarom erg betrokken bij de projecten. Dankzij de inzet van het VEN-bestuur krijgen duizenden kinderen in deze arme regio meer kansen om zich verder te ontwikkelen.

Het is voor de bestuursleden steeds weer een grote uitdaging om een project te realiseren, omdat een aantal dorpen op veel uren loopafstand van de hoofdwegen liggen.

Het VEN-bestuur heeft in Gorkha een groot netwerk opgebouwd, werkt transparant en weet aan welke overheidseisen onze projecten moeten voldoen.

Bhadra Baram

Voorzitter

Rudra Amgain

Voorzitter

Thakur Dhital

Secretaris

Devi Amgain

Bestuurslid

Hari Wagle

Bestuurslid

Kalpana Paneru

Bestuurslid

Prem Gurung

Bestuurslid

Richa Dhakal

Bestuurslid

Bhum Bahadur Gurung

Bestuurslid

Student Help Nepal

Zes controleurs in Nepal zorgen ervoor dat het sponsorprogramma van Studentenprojecten Nepal goed draait. Het gaat om jongeren uit de laagste kasten van de samenleving met extra aandacht voor jongeren die gehandicapt zijn.

De controleurs hebben maximaal dertig studenten op hun lijst en controleren de inschrijving van de student aan de universiteit, de tentamens, de facturen voor het collegegeld en de cheques voor de studenten op de uitbetaaldagen. Studentencontroleurs doen het werk vrijwillig. Zij kennen de student en hun families.

Tendy Sherpa

Voorzitter/controleur

Thakur Dhital

Secretaris/contoleur

Uday Bahadur Limbu

Penningmeester

Rudra Amgain

Bestuurslid/controleur

Amrita Limbu

Bestuurslid

Man Bahadur

Bestuurslid/controleur

Nabin Karki

Bestuurslid

Bhadra Baram

Bestuurslid/controleur

Amrit Pudasaini

Bestuurslid/controleur