SPONSORING VAN NEPALESE STUDENTEN

Kansarme studenten die worden gesponsord om hun studie te bekostigen. Dat kan via het project Studentensponsoring waarbij we samenwerken met de Nepalese NGO Student Help Nepal

Studentensponsoring

Kansarme studenten die voor €225 of €115 per jaar worden gesponsord.  Dat kan via het project Studentensponsoring waarbij we samenwerken met de Nepalese NGO ‘Student Help Nepal’.  Zes controleurs zorgen ervoor dat de sponsoring via de richtlijnen van het sponsorprogramma verloopt.  Onze stichting bemiddelt sinds 2000 in sponsoring van kansarme studenten in Nepal. Het sponsorbedrag is bedoeld voor reiskosten, collegegeld, leermiddelen.

Veel studenten proberen een baan te vinden om hun studie te bekostigen. Vanwege de economische omstandigheden in Nepal vraagt dit een grote inspanning van de studenten. Omdat de ouders uit afgelegen gebieden vaak onvoldoende middelen hebben om hun kinderen te laten studeren of blijvend financieel te ondersteunen zijn veel jongeren gedwongen om te gaan werken en vallen ook veel jongeren uit tijdens hun studie.

Bijdragen van sponsors zijn daarom meer dan welkom.

SPN STUDENTENVERHALEN

Kansarme studenten die voor €225 of €115 per jaar worden gesponsord via het project Studentensponsoring, SPN bemiddelt sinds 2000 in sponsoring van kansarme studenten in Nepal. Hieronder enkele studenten aan het woord.

Studentencontroleurs

De studenten worden worden door controleurs van de samenwerkende Nepalese NGO ‘Student Project Nepal’ voorgedragen aan onze stichting. Dat zijn Tendy Sherpa, Thakur Dhital,  Bhadra Bharam, Amrit Pudasaini, Rudra Amgain en Man Bahadur. Deze controleurs controleren de sponsorstudent in Nepal op een aantal zaken, zoals de inschrijving van de student aan de universiteit, de tentamens, de facturen voor het collegegeld. Er vinden verschillende controlemomenten per jaar plaats.

De sponsor ontvangt bij de start van het sponsoren een informatiebrief hoe de sponsoring werkt. Door het jaarlijks ontvangen van brieven van de student kan de sponsor de voortgang van de student volgen.

Tot nu toe ontvingen/ontvangen bijna 600 studenten financiële ondersteuning uit Nederland.

Op dit moment staan er nog studenten op de wachtlijst!

Foto-impressie: tweemaal per jaar ontvangen studenten hun bijdrage per cheque. Dat gebeurt op de betaaldag van ‘Student Help Nepal’. De bijeenkomsten vinden plaats in Kathmandu en Gorkha.